Jadłospis

Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.

22.04-26.04.2024

Alergeny

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne

Nasza kuchnia

Nasza Kuchnia 

Posiadamy własną kuchnię, w której nasze kucharki gotują dla dzieci zdrowe posiłki. Kuchnia oparta na zdrowej żywności.
Dzieci mają przygotowywane w naszej kuchni codziennie 3 zdrowe posiłki w tym: śniadanie, II śniadanie i dwudaniowy obiad.
W przedszkolu zatrudniony jest Intendent, który planuje posiłki oraz prowadzi dla dzieci prelekcje o zdrowym odżywianiu.
Dzieci w naszym przedszkolu samodzielnie komponują kanapki, mają możliwość dokładki, same nalewają zupę i korzystają z przygotowanych dań sezonowych. Cały dzień dostępna jest dla dzieci woda mineralna do picia.
Sami przygotowujemy posiłki nawet takie jak: pyzy, pierogi leniwe, kluski, placki ziemniaczane, racuchy, desery jogurtowe, kefiry owocowe, budynie, kisiele, owsianki i wiele innych.
Skip to content